Over dHp, de Huiswerkplek

Veel jongeren hebben moeite met plannen, behoefte aan structuur en zelfdiscipline of willen zelfstandiger leren werken. Sommigen zijn snel afgeleid of missen motivatie. Weer anderen hebben een achterstand of een leerprobleem. In al deze situaties kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn. dHp, de Huiswerkplek biedt voor iedere leerling passende begeleiding, door keuzemogelijkheden te bieden in het aantal middagen, de mate van contact met ouders en school en de combinatie met individuele begeleiding.

dHp, de Huiswerkplek, is anders en onderscheidt zich duidelijk van haar collega’s . Het is een plek waar in een prettige sfeer huiswerk gemaakt kan worden. Natuurlijk zijn er vaste openingstijden, maar daarbuiten is de Huiswerkplek ook vaak open. Dus als er een keer een aantal lesuren achterelkaar uitvalt en een leerling daardoor onverwacht vroeg uit is, dan hoeft hij/zij niet te wachten tot de Huiswerkplek open gaat. Nee, na een belletje gaan we proberen er een mouw aan te passen, zodat de uitval van lessen ook echt tot eerder klaar zijn leidt.

Ervan uitgaande dat een kind per dag gemiddeld 90 minuten op de Huiswerkplek verblijft, proberen we dat een begeleider bijna een kwartier één op één een kind echt kan helpen met het huiswerk. Denk hierbij aan hulp bij het plannen, inhoudelijk vragen beantwoorden, overhoren, studievaardigheden aanleren, et cetera.

Op de Huiswerkplek komen allerlei kinderen. Van VMBO tot Gymnasium. Sommigen vinden concentreren gemakkelijk anderen wat minder. We proberen ze met dit filmpje in gedachten allemaal te helpen.

Begeleiders van de Huiswerkplek beschikken over ruime ervaring en vaardigheden om kun kennis te delen en over te dragen. Voor de leerling zijn ze naast begeleider ook 'sparringpartner' en 'team member'. Ze zijn  voorbereid op specifieke vraagstukken van leerlingen, hebben oefenopgaven gereed of weten de links naar websites waar de leerling zelf (thuis) meer informatie of oefenstof kan vinden. In voorkomend geval wordt de leerling ook nadat hij/zij bij de Huiswerkplek is geweest nog met tips en oplossingen gemaild.

Huiswerkbegeleiding is op werkdagen van 14.30 tot 18.30 uur. De overige begeleiding, zoals bijles en losse begeleidingsuren, vinden ook op deze tijden of (in overleg) ervoor dan wel erna plaats.

Van alle mensen bij dHp, de Huiswerkplek, is een door de (Nederlandse) rijksoverheid afgegeven VOG, Verklaring Omtrent het Gedrag, (in de volksmond ook wel een Verklaring van Goed Gedrag genoemd) bij dHp beschikbaar.

dHp, de Huiswerkplek is gevestigd op de begane grond aan de achterzijde van Canaalstaete, gelegen aan de Kanaalweg 33-35 in Capelle aan den IJssel. Het is een levendige omgeving, waar leerlingen (ook als het donker is) veilig naartoe en vandaan kunnen gaan.

dHp, de Huiswerkplek spendeert weinig geld aan dure reclame en promotie. Wij investeren liever in hele goede service en betaalbare kwaliteit. Hierdoor is mond-tot-mond reclame voor ons uitermate belangrijk. Ons verzoek: bent u tevreden? Zo ja, zegt het voort. Zo nee, laat het ons weten.