Cursus "de Huiswerkplanning"

Voor veel scholieren van het middelbaar onderwijs is het plannen van het huiswerk, het planmatig werken en het efficiënt leren een probleem. Het veroorzaakt bij hen en hun omgeving vaak onnodige spanningen en teleurstellingen.

Bij de Huiswerkplek in Capelle aan den IJssel heeft men zich deze toestand aangetrokken. Samen kan daarin, al in een periode van 5 weken, verandering worden gebracht.

Door het volgen van de individuele cursus "de Huiswerkplanning", die per bijeenkomst slechts één uur duurt, leren leerlingen hoe zij op basis van hun eigen schoolagenda het huiswerk kunnen plannen en met de gemaakte planning (thuis) effectief kunnen werken.

In de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:
  • De theorie en de uitgangspunten van het planmatig werken: het stellen van doelen en prioriteiten met de nadruk op efficiency, effectiviteit en flexibiliteit;
  • Het opstellen van een model Huiswerkplanning;
  • Het opstellen van de eigen Huiswerkplanning;
  • Op basis van improvisatie omgaan met wijzigingen in een hypothetische Huiswerkplanning;
  • Na de eerste bijeenkomst wordt gedurende 4 x 1 uur, waaronder het 'terugkom-uur', op basis van analyse en feedback gecontroleerd gestuurd op de eigen Huiswerkplanning en wordt deze geactualiseerd. 

De cursus "de Huiswerkplanning" wordt gedurende werkdagen in de middag- en avonduren gegeven op de Huiswerkplek, Kanaalweg 33-35 (achter Canaalstaete) in Capelle aan den IJssel.

Omdat het een individuele cursus betreft, wordt de startdatum na inschrijving (via de website) in overleg bepaald.

Informeer naar de mogelijkheden door nu het contactformulier in te sturen!!

Meer gegevens en bijzonderheden over voorwaarden, leveringen en prijzen zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van dHp, de Huiswerkplek, die op aanvraag leverbaar zijn.

p.s. Luister ook eens naar: de Huiswerkplanning (vraaggesprek op Radio Capelle op 22 februari 2014).